Hoe plaatst u een banner op andere websites?

Antwoord

12 november 2010

Een banner is vergelijkbaar met een advertentie in bladen of kranten. Banners zijn kleine vierkante of langwerpige blokken op algemene websites zoals nieuwssites. Door bannerruimte te kopen op de websites waar uw doelgroep vaak komt, trekt u hopelijk meer internetgebruikers naar uw website.

Heeft u een geschikte website gevonden, neem dan contact op met de organisatie achter de website. Grotere websites hebben vaak een eigen advertentieafdeling. Een andere mogelijkheid is het inschakelen van een mediabureau. Een dergelijk bureau koopt advertentieruimte in bij een netwerk van websites. Zij kunnen u vervolgens advertentieruimte bieden op basis van uw wensen qua kosten, periode van plaatsing en vorm van de banner.

Denk goed na over de gewenste vorm van de banner. Allerlei soorten zijn mogelijk; van een eenvoudige advertentie met stilstaand beeld, tot een banner waarin audio en video zijn geïntegreerd.

Het themadossier ‘Uw website vernieuwen' van Marketing Rendement (nummer 4, 2010) gaat onder andere in op advertentiemogelijkheden en andere mogelijkheden om de vindbaarheid van uw website te vergroten.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Online marketing
    • Videocollege 29 minuten

    Als u een website heeft, wilt u natuurlijk graag dat mensen deze bezoeken. U kunt natuurlijk adverteren via de traditionele printmedia, maar tegenwoordig zijn er efficiëntere middelen....

Heeft u een vraag over Online adverteren?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar