Hoe stimuleert u werknemers om gezond te eten?

Antwoord

13 oktober 2010

Als uw werknemers een ongezonde levenswijze hebben, is er meer kans op ziekteverzuim. U kunt hopen dat zij zelf zo verstandig zijn om gezond te eten, maar het kan geen kwaad om hen hierbij vanuit de organisatie te stimuleren en te ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbieden van verantwoorde voedselwaren in de kantine. U kunt in overleg met een diëtist het aangeboden eten samenstellen. Eventueel kunt u deze diëtist ook met elke werknemer persoonlijk laten praten over het voedingspatroon dat het beste past bij zijn werk én de persoonlijke omstandigheden. Als iedereen persoonlijk advies heeft gekregen, heeft dit nog een extra positief effect: het zorgt voor bewustwording onder werknemers en zij kunnen elkaar extra stimuleren.

Combineer het aanbieden van gezond voedsel tijdens de lunchpauze eventueel met andere activiteiten, zoals lunchwandelen. De pauze wordt dan een moment om met extra enthousiasme naar uit te kijken, en zo stimuleert u ook dat werknemers meer bewegen.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Effectief financieren van uw onderneming
    • Videocollege 32 minuten

    Een gezonde onderneming zet u niet op zonder een degelijke financiële basis. Hoe gaat het financieren van een onderneming in zijn werk? Wat zijn de basisprincipes waar u in ieder...

  • Arboregels voor flexibele werknemers
    • Videocollege 12 minuten

    Iedere werkgever in Nederland is verplicht een veilige en gezonde werkomgeving voor werknemers te creëren. Dit wordt onder meer verwoord in de zorgplicht van de werkgever, die...

Heeft u een vraag over Gezonde leefstijl?

Theo-Jan Heesen

Adviseur en trainer, gecertificeerd arbeidhygiënist

TrajectPlus
Adviseur is nu beschikbaar