Hoe stimuleert u werknemers om voldoende te bewegen?

Antwoord

13 oktober 2010

Voldoende beweging helpt de gezondheid van uw werknemers verbeteren. Het stimuleren van beweging vanuit de organisatie past daarom prima in het vitaliteitsbeleid: een beleid met als doel om te zorgen dat werknemers ‘lekker in hun vel' zitten. Op het gebied van beweging kunt u werknemers bijvoorbeeld de mogelijkheid geven om tijdens de lunch een half uurtje te gaan wandelen.

U kunt ook een stap verder gaan en fitnessapparatuur en -ruimtes op of rond het werk aanbieden. Werknemers moeten dan wel voldoende gemotiveerd zijn om hier gebruik van te maken. Fitness op het werk is namelijk niet vrijblijvend: het is bedoeld om werknemers fit en gezond te krijgen, waardoor minder ziekteverzuim optreedt. Niet-bewegers zijn echter veel moeilijker de fitnessruimte in te krijgen dan hun collega's die toch al sporten. De niet-bewegers moet u overstag zien te krijgen door gunstige fitnesstijden, goede begeleiding en door het bieden van extra aandacht en plezier tijdens het sporten.

Ook lunchwandelen kunt u extra stimuleren. Zet bijvoorbeeld een systeem op waarbij stappen van de deelnemers worden geteld, waarmee ze vervolgens voor cadeaus kunnen sparen.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Effectief financieren van uw onderneming
    • Videocollege 32 minuten

    Een gezonde onderneming zet u niet op zonder een degelijke financiële basis. Hoe gaat het financieren van een onderneming in zijn werk? Wat zijn de basisprincipes waar u in ieder...

  • Arboregels voor flexibele werknemers
    • Videocollege 12 minuten

    Iedere werkgever in Nederland is verplicht een veilige en gezonde werkomgeving voor werknemers te creëren. Dit wordt onder meer verwoord in de zorgplicht van de werkgever, die...

Heeft u een vraag over Gezonde leefstijl?

Iels den Dekker

Arbeidshygiënist

Werkoptimaal
Adviseur is nu beschikbaar