Hoe verwijder je Software Manager?

Onlangs dook een pop-up op met de naam Software Manager en met een vreemde inhoud: een webpagina die niet opgehaald kan worden. Lijkt me niets zinvols, dus wil ik het deïnstalleren. Maar hoe, want er staat niets in Configuratiescherm of het register.

Antwoord

13 april 2015

Waarschijnlijk bedoelt u de Software Manager van FlexNet Connect: een update-controleprogramma dat door diverse software- en hardwareleveranciers wordt gebruikt. Maar de deïnstallatie ervan wil nog wel eens haperen – of de producenten hebben er geen tools voor bijgesloten (slordig!). Regelmatig zijn hierover op forums klachten te vinden. Er zijn enkele manieren om het programma weg te krijgen, maar niet elke methode heeft op elk systeem de gewenste uitwerking.

 • Download de uninstall-tool van de maker: u vindt diverse links als u googelt met hun Knowledge Base-nummers Q111006 of Q112918. Sommige gebruikers melden in postings echter dat hiermee het probleem niet is opgelost.
 • Verwijder de service van het programma uit de opstartprocedure. Daarvoor start u msconfig (via Start, Uitvoeren of het zoekvak onderin). Ga daar naar tabblad Opstarten, vink het programma Software Manager uit, en klik [OK]. Start daarna opnieuw op.
 • Als u in de voorgaande methode kijkt naar de sleutel die in het register wordt bijgehouden, zult u zien dat het programma er een heel andere naam heeft: isuspm.exe. Verwijder ISUSPM en ISUSPM Startup uit het register (als u tenminste weet hoe dat werkt, en maak natuurlijk altijd eerst een registerback-up). U vindt deze sleutels in HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionRun en de gegevens erin vertellen u welke mappen erbij betrokken zijn. Eventueel kunt u die ook handmatig verwijderen. Soms zult u de services eerst moeten stopzetten met Windows Taakbeheer ([Ctrl]+[Shift]+[Esc]).

Mocht het niet lukken, dan kunt u nog proberen de betrokken mappen of bestanden (zoals isuspm.exe) te hernoemen, zodat ze bij een volgende opstart niet gevonden zullen worden.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

 • Is er een alternatief voor PowerPoint?

  Mijn werknemers en ik hebben een smartphone, iPhone en tablet. Zijn er alternatieven voor PowerPoint om onderweg eenvoudig een presentatie in elkaar te zetten?

 • Wat zijn de PowerPoint-alternatieven?

  Ik houd geregeld presentaties. Daar gebruik ik zonder nadenken PowerPoint voor. Maar eigenlijk vind ik PowerPoint-presentaties maar saai. Zijn er goede alternatievenvoor...

 • Welke kleurcodes heeft onze vlag?

  Met oog op het WK voetbal wil ik een speciale digitale nieuwsbrief de deur uitdoen. Hierin wil ik de Nederlandse vlag een hoofdrol toebedelen. Hoe krijg ik de vlag in...

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Softwaretips?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar