Hoe voorkomen we onderstress?

In onze organisatie werken veel hoogopgeleide medewerkers. Door de crisis hebben we nu niet echt opdrachten waar ze door uitgedaagd worden. Hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers hun talenten blijven benutten en niet gaan lijden aan onderstress?

Antwoord

14 april 2015

Volgens TNO heeft één op de drie werknemers het gevoel dat hij onder zijn niveau werkt, dus het kan zeker spelen in uw organisatie. Onderbelasting kan leiden tot onderstress; een werknemer krijgt dan niet de prikkels die hij nodig heeft. De werknemer heeft het gevoel dat hij geen controle heeft over zijn werksituatie en raakt daarvan emotioneel uitgeput.

Talenten

Dat kan leiden tot gezondheidsklachten en (langdurig) ziekteverzuim. Om dit te voorkomen moet u samen met uw medewerkers om de tafel gaan zitten en bekijken hoe ze hun kennis en talenten beter kunnen benutten. Als u het budget heeft, kunt u overwegen of een opleiding volgen een nieuwe uitdaging biedt. Als ze daarmee klaar zijn, is uw organisatie misschien wel uit de crisis.U kunt ook kijken of uw medewerkers bepaalde vaardigheden in een andere functie binnen uw organisatie kunnen inzetten, bijvoorbeeld door combibanen. Kunt u het takenpakket of de functie-invulling van uw medewerkers misschien aanpassen?