Hoe voorkomt u pesten?

Antwoord

15 maart 2010

Om pesten te voorkomen, is het belangrijk dat u inzicht heeft in de oorzaken van pesten. Een belangrijke oorzaak is onderlinge jaloezie. Behaalt een nieuwe medewerker goede resultaten en krijgt hij daardoor leukere opdrachten toebedeeld? Dan loopt hij het risico slachtoffer te worden van geroddel en pesten. Let daarom goed op de reacties van collega's. Protesteren ze niet direct bij u als de nieuweling een leuke opdracht krijgt? Dan is de kans aanwezig dat ze de werknemer achter uw rug om het leven zuur maken.

Een andere oorzaak van pesten is ontevredenheid over de werkomgeving en de arbeidsomstandigheden. Zwak leiderschap vergroot de kans op pesten aanzienlijk. Ook als werknemers het gevoel hebben dat ze geen invloed hebben op de werkzaamheden die ze doen, bestaat de kans op pesten. Werknemers raken namelijk gefrustreerd en moeten deze frustratie kwijt.

Stel een vertrouwenspersoon in. Werknemers die gepest worden, vinden het doorgaans makkelijker om op een vertrouwenspersoon af te stappen dan op hun leidinggevende.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)
    • Videocollege 12 minuten

    PSA is beroepsziekte nummer één: een derde van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door werkgerelateerde psychische klachten. Het is daarom belangrijk dat...

  • Discriminatie signaleren op de werkvloer
    • Videocollege 12 minuten

    Het opsporen en aanpakken van discriminatie is een grote uitdaging. Vaak gebeurt het namelijk niet in de openbaarheid, waardoor het bijna onmogelijk is om het te signaleren en aan te...

Heeft u een vraag over Pesten op het werk?

Hilde Vossen

Veranderspecialist

De Veranderspecialist
Adviseur is nu beschikbaar