Is een elektrische auto iets voor mij?

Mijn huidige auto is aan vervanging toe en ik overweeg een elektrische auto te kopen. Kunt u voor mij eens op een rijtje zetten wat de fiscale voordelen nu precies zijn?

Antwoord

17 april 2015

Een elektrische auto heeft fiscaal gezien een aantal voordelen. Een eerste voordeel is dat voor een elektrische auto geen motorrijtuigenbelasting verschuldigd is. Daar komt bij dat u als ondernemer voor een elektrische auto geen bijtelling voor privégebruik heeft (wel moet u voor de BTW een correctie voor privégebruik toepassen). Ook geldt de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en naast de KIA geldt tevens de zogenoemde milieu-investeringsaftrek (MIA). Tot slot heeft u ook nog eens recht op de willekeurige afschrijving, Om voor de aftrekken en willekeurige afschrijving in aanmering te komen moet u deze tijdig aanmelden bij AgentschapNL.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Heffingen voor ondernemers
    • Videocollege 21 minuten

    U moet heffingen aan de overheid betalen voor geleverde diensten. Voor iedere ondernemer is het van belang te weten hoe dat heffingssysteem werkt. Deze training geeft een bondig en...

Heeft u een vraag over Belastingen?

Jeroen Hettema

Adviseur financiële administratie, fiscale zaken en non-profit

Finovion
Adviseur is nu beschikbaar