Is een subsidieadviseur inhuren waardevol?

24 juli 2019

Onze stichting komt waarschijnlijk in aanmerking voor een subsidie. Wat zijn de voor- en nadelen van het inhuren van een subsidieadviseur?

Als uw organisatie een subsidie wil aanvragen, maar u komt tot de conclusie dat u deze niet zelf kunt aanvragen of dat het te veel tijd kost om het zelf goed te doen, kunt u de subsidieaanvraag uitbesteden aan een subsidieadviseur. Het uitbesteden van de subsidieaanvraag aan een externe partij heeft echter zowel voordelen als nadelen.

Een subsidieadvieur heeft een onafhankelijke kijk

Uitbesteden heeft een aantal voordelen. Een subsidieadviseur heeft namelijk een onbevangen kijk op het project van uw organisatie. Hij is daardoor in staat die kwaliteiten te herkennen die in de ogen van de potentiële subsidieverstrekker belangrijk zijn. Hierdoor kan hij een veel effectievere aanvraag schrijven en dat gaat waarschijnlijk ook een stuk sneller. Op die manier bespaart u tijd, die u weer kunt besteden aan uw organisatie. Ook als u een subsidieadviseur inschakelt, bent u nog wel tijd kwijt met de voorbereiding en afhandeling van de subsidieaanvraag, het blijft tenslotte uw aanvraag. U bent dus zelf verantwoordelijk voor uw aanvraag en het nakomen van de subsidieverplichtingen. Let bij de selectie van een adviseur op zijn professionele kwaliteit. Vraag bij de eerste kennismaking of hij ervaring heeft met subsidies binnen uw branche, vakgebied of regio.