Is er een alternatief voor PowerPoint?

Binnenkort moet ik weer een presentatie houden. Graag zou ik eens een ander programma gebruiken dan PowerPoint. Wat is er op dit gebied nog zoal beschikbaar?

Antwoord

1 april 2015

Er zijn diverse mogelijkheden als alternatief voor PowerPoint. De meeste programma’s werken tijdens het ontwerpen in de uiterlijke vorm van dia’s, ongeacht de uiteindelijke vorm van de presentatie. Hieronder zijn een paar programma’s uitgelicht:

Dynamisch

U kunt een presentatie maken in Google Documenten (Docs of Apps) als u een Google-account heeft. Alles wordt direct online opgeslagen. U kunt dus overal uw presentatie terugvinden en aanpassen. Ook kunt u uw presentatie direct publiceren op internet en anderen machtigen om deze in te zien en eventueel aan te passen.
Presentaties die u maakt in Impress kunt u ook opslaan als ppt-formaat en daarmee ook tonen in PowerPoint. Bovendien kunt u een presentatie bewaren in Flash-SWF-formaat, wat erg handig is bij gebruik voor het web. 
Prezi (www.prezi.com) is een online presentatie­programma dat niet werkt met dia’s maar met een oneindig groot werkblad (een soort vel papier). Hierop kunt u vrijwel alles plaatsen. Tijdens de (online) presentatie kunt u het blad laten draaien, u kunt in- en uitzoomen, elementen of objecten overslaan of snel terugbladeren. Dat maakt de presentatie heel dynamisch en biedt mogelijkheden voor improvisatie. Met de betaalde versie kunt u ook offline ontwerpen of bewerken. Online kunt u uw bestanden delen en samen bewerken. 
Een paar kleine minpunten: het programma kent weinig mogelijkheden voor handouts en het is niet zo geschikt voor beginners (enige oefening is wel nodig).

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Presenteren?

Jo Weerts

Trainer en presentator

JWinfotainment
Adviseur is nu beschikbaar