Kan een buitenlandse sollicitant met EU-verblijfsdocument in Nederland werken?

Er heeft bij ons een dame gesolliciteerd met een Oekraïense nationaliteit. Ze woont nu in Italië en mag daar ook werken met een Italiaans verblijfsdocument. Tevens heeft ze een BSN. Kan zij met deze documenten werken in Nederland? 

Antwoord

26 september 2016

Algemeen zal het niet mogelijk zijn met een Italiaanse verblijfsvergunning in Nederland te kunnen werken. Er moet dus een Nederlandse tewerkstellingsvergunning/verblijfsvergunning met werkautorisatie aangevraagd worden.

Er bestaat echter een uitzondering voor een tewerkstellingsvergunning voor buitenlanders die geldig verblijf en werkautorisatie in een ander EU-lidstaat hebben indien aan strenge voorwaarden wordt voldaan. Om onder deze uitzondering te vallen moet de buitenlandse medewerker naar Nederland worden uitgezonden op opdracht van de werkgever in het andere EU-land. Hij of zij moet verder op lokaal contract en payroll van het andere EU-land blijven (in casu Italië), geldig verblijf voor de periode van uitzending naar Nederland kunnen aantonen en tijdelijk worden uitgezonden (maximaal twee jaar) en een marktconform salaris voor de betreffende sector ontvangen.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • 30%-regeling
    • Videocollege 9 minuten

    Via de 30%-regeling kunt u werknemers in grensoverschrijdende situaties zonder nader bewijs een forfaitaire onbelaste vergoeding voor (of verstrekking ter voorkoming van) zogenoemde...

Heeft u een vraag over Buitenlandse werknemers?

Anja Seling

Immigration Consultant

Expat Management Group
Adviseur is nu beschikbaar