Kan leerling les volgen in eigen tijd onder de subsidieregeling praktijkleren?

Binnen onze organisatie hebben wij leerlingen MBO verzorgende IG (individuele gezondheidszorg). Hiervoor kunnen wij de subsidie praktijkleren aanvragen. Nu zijn wij voornemens om de leerlingen vanaf het volgende schooljaar de lessen te laten volgen op school in eigen tijd, dus niet meer onder werktijd. Voldoen wij dan nog aan de voorwaarden van de subsidie praktijkleren? 

Antwoord

8 augustus 2016

Kijkend naar de regelgeving behorend bij de subsidieregeling praktijkleren, wordt er gesproken over het aantal te volgen lesuren en het aantal begeleidingsuren. Of de te volgen lesuren in werktijd of in eigen tijd gevolgd kunnen of moeten worden, daarover staat in de regeling niets vermeld. Op grond van de subsidieregeling praktijkleren kunnen werkgevers een compensatie krijgen van de gemaakte begeleidingskosten, maar daarmee is nog niets gezegd over wanneer de lessen gevolgd moeten worden (eigen tijd of werktijd). U kunt uw situatie daarom het beste toetsen bij de instantie die deze subsidieregeling uitvoert namens de overheid. Deze instantie is de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), waar u de subsidie ook aanvraagt. Als zij uw vraag bevestigend kunnen beantwoorden, is het verstandig die bevestiging te bewaren ter onderbouwing van de toepassing van de subsidie door uw organisatie. 
Voor zover nog niet bij u bekend, het telefoonnummer van RVO is: 088-0424242. Het is ook mogelijk om uw vraag via een contactformulier aan RVO voor te leggen.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Subsidieregeling praktijkleren?

Jeroen Kalf

Oprichter en adviseur

Kalf Advies
Adviseur is nu beschikbaar