Kan leidinggevende afwijken van een cao-bepaling?

Op basis van de cao hoef ik als 55-plusser geen nachtdiensten meer te draaien. Nu zegt mijn leidinggevende dat als ik dat niet meer wil doen, ik mijn huidige functie niet meer kan vervullen omdat deze dat wel verlangt. Zij wil mij nu uit de functie zetten en iets anders laten doen. Mag zij de cao zo omzeilen?

Antwoord

6 september 2016

De meeste bepalingen uit de cao zijn dwingend recht. Dat betekent dat niet van de bepaling in de cao mag worden afgeweken ten nadele van de werknemer. Uw leidinggevende mag u niet in een andere functieschaal plaatsen, omdat u een beroep doet op een cao-bepaling. Ook bij functieomschrijvingen geldt hetzelfde: de cao is leidend als de bepaling dwingend recht is.

De vraag blijft wel wat de precieze omschrijving in de cao is. Het kan zijn dat aan bepaalde bepaling een voorwaarde als "tenzij het bedrijfsbelang een afwijking van deze regels rechtvaardigt" is toegevoegd. Dan zal de leidinggevende daar een beroep op doen en zult u moeten aantonen dat haar beroep ten onrechte wordt gedaan.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Wet aanpak schijnconstructies
    • Videocollege 12 minuten

    De Wet aanpak schijnconstructies (WAS) is ingevoerd met als doel om vormen van uitbuiting van, onderbetaling van en illegaal werk door werknemers tegen te gaan. Zo is er sprake van...

Heeft u een vraag over Cao?

Dick van Deventer

Advocaat arbeidsrecht

Valegis Advocaten
Adviseur is nu beschikbaar