Kinderen op de werkvloer: gezellig of eerder een irritante stoorzender?

Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op kinderen. Mijn zus heeft zelf drie van die hummeltjes rondlopen en ik ben dol op ze. Maar één van mijn collega’s neemt steeds vaker haar koters mee naar kantoor. ‘Het lukte me niet om een oppas te regelen’... Vervelend voor haar natuurlijk, maar ieders concentratie lijdt eronder. Wat te doen?

Antwoord

1 april 2015

Hier kunnen we heel duidelijk over zijn: kinderen horen niet thuis op de werkvloer. Natuurlijk, als een medewerker zijn kleine een keertje meeneemt, zal dit vooral voor glimlachen en ‘aaah’s’ zorgen. Maar het is echt een ander verhaal als dit structureel gebeurt, en zeker als het om hele dagen of zelfs dagdelen gaat. De vertederende werking van kleine kinderen ebt na een kwartiertje wel weer weg, en medewerkers willen dan het liefste gewoon weer aan de slag. Als dat niet mogelijk is, kan dat voor ­irritatie zorgen.
En wat te denken van de kinderen zelf! De meeste kantoren zijn nu niet bepaald speelparadijzen. Ze zullen zich al snel vervelen, en de stap naar klieren is dan snel gezet. En geen enkele medewerker wil dat zijn benen als klimtoestel worden gebruikt bij gebrek aan een echte boom.

Man

U zult dit toch echt snel met uw manager moeten bespreken, voordat de situatie uit de hand loopt. Hij is degene die moet ingrijpen als de productiviteit en de werksfeer in het geding komen. In goed overleg is trouwens altijd meer mogelijk dan u denkt. Misschien kan de medewerker in kwestie thuiswerken als de nood echt aan de man is? 

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Conflicthantering
    • Videocollege 49 minuten

    Conflicten op het werk en gedoe binnen uw organisatie? Los het op! Dit bevordert niet alleen de werksfeer, maar verhoogt ook de productiviteit van de werknemers. Voor het hanteren van...

  • Netwerken
    • Videocollege 21 minuten

    Snel en doeltreffend contact leggen met interessante mensen, wie wil dat niet? Netwerken is het toverwoord voor het leggen van contacten met mensen die u tegenkomt. Denk aan ontmoetingen...

Heeft u een vraag over Werksfeer?

Huub Pennock

adviseur, trainer en coach duurzaam gezond werken

Ergo-balans
Adviseur is nu beschikbaar