Kunnen we de opleiding annuleren?

Ik vroeg me af of het mogelijk is om een annuleringsregeling met een opleidingsinstituut af te spreken. Er kunnen namelijk altijd onvoorziene omstandigheden zijn waardoor een cursus niet doorgaat, of medewerkers niet aan een opleiding kunnen beginnen!

Antwoord

10 april 2015

Bekijk altijd eerst de algemene voorwaarden om te zien of een opleidingsinstituut een annulerings­regeling heeft. Zo kan een instituut in de voorwaarden opnemen dat een cursus of opleiding wordt geannuleerd als er onvoldoende inschrijvingen zijn, of als docenten onverhoopt uitvallen en vervanging niet mogelijk is.

Opvullen

Andersom komt het ook voor dat de cursist wil afzeggen. Vaak geldt de startdatum van de cursus of opleiding als uitgangspunt. Hoe dichter die datum nadert, hoe duurder het is om te annuleren. Meestal kunt u tot zo’n zes weken van tevoren kosteloos annuleren of het al betaalde lesgeld terugkrijgen. Vanaf twee weken voor het begin van de opleiding is annuleren vaak niet meer mogelijk. Zijn er uitzonderlijke persoonlijke omstandigheden waardoor de medewerker niet aan de opleiding kan beginnen, bijvoorbeeld bij een sterfgeval of ziekte? Afhankelijk van de reden en uw relatie met de opleider valt er vaak nog wel wat te regelen. Is annuleren echt niet mogelijk, kijk dan of een andere medewerker de plaats kan opvullen. Dat scheelt dan weer in de kosten.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Opleiden
    • Videocollege 29 minuten

    Het opleiden van uw personeel maakt - als het goed is - deel uit van uw investeringsstrategie. Uw werknemers vertegenwoordigen een onmisbaar stuk kapitaal in uw organisatie en daar...

Heeft u een vraag over Opleidingsbudget?

Jurgen Brouwers

Operationeel Manager

OAZ Subsidieadvies
Adviseur is nu beschikbaar