Lopen we het LIV mis voor een Wajonger in dienst?

Wij hebben een Wajonger in dienst. De uitkeringen worden nu door UWV uitbetaald aan de werknemer. Wij verlonen het overige deel. Maar waarschijnlijk lopen we nu het LIV mis, omdat het uurtarief nu te laag is. Is het een goede oplossing als wij het complete loon gaan verlonen en de uitkering van UWV laten overmaken naar de werkgever?

Antwoord

22 november 2016

Voor de toepassing van het LIV wordt er gekeken of de betrokken werknemer op kalenderbasis minmiaal 1.240 uur heeft gewerkt. En dat het betreffende fiscale loon minimaal 100% en maximaal 125% van het WML bedraagt. U loopt dan naar alle waarschijnlijkheid het LIV mis als u dit op deze wijze verloont. Maar daar is nu nog geen duidelijkheid over te geven aangezien deze toetsing en uitwerking pas in 2018 plaats zal gaan vinden. Uw voorstel om dit op te lossen zoals u voorstelt door de uitkering via de werkgever te laten verlopen is een mogelijkheid.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Lage-inkomensvoordeel
    • Videocollege 8 minuten

    Het lage-inkomensvoordeel (LIV) is onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL). Werkgevers ontvangen deze tegemoetkoming als zij werknemers in dienst hebben met een salaris...

Heeft u een vraag over Lage-inkomensvoordeel (LIV)?

Kas van der Meulen

Fiscaal-jurist / partner

TTT-Group
Adviseur is nu beschikbaar