Mag de werkgever salarisverhoging koppelen aan functioneren?

Onze werkgever koppelt de periodieke salarisverhoging aan het beoordelingsgesprek. Dus als je een slechte beoordelingsgesprek hebt, krijg je geen periodieke salarisverhoging. Dit is echter niet opgenomen in onze cao Technische Groothandel. Mag de werkgever de periodieke salarisverhoging koppelen aan de beoordelingsgesprek?

Antwoord

18 oktober 2016

Uw cao biedt inderdaad geen mogelijkheid om de jaarlijkse toekenning van een periodiek in de arbeidsovereenkomst uit te sluiten of te koppelen aan het functioneren. Cao-teksten dienen in basis naar de letter te worden uitgelegd. Het betreffende artikel laat geen ruimte voor een andere uitleg. Integendeel. De tekst van artikel 28 lid 5 van de cao maakt in samenhang met de overige leden van het artikel eveneens duidelijk dat de jaarlijkse toekenning van een periodiek het minimale is. Bij bijzondere prestaties kunnen immers extra periodieken worden toegekend.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Wet aanpak schijnconstructies
    • Videocollege 12 minuten

    De Wet aanpak schijnconstructies (WAS) is ingevoerd met als doel om vormen van uitbuiting van, onderbetaling van en illegaal werk door werknemers tegen te gaan. Zo is er sprake van...

Heeft u een vraag over Cao?

Dick van Deventer

Advocaat arbeidsrecht

Valegis Advocaten
Adviseur is nu beschikbaar