Moet ik de weekeinden tijdens een dienstreis ook uitbetalen als werktijd?

Een werknemer van ons gaat binnenkort in Spanje een presentatie geven over onze onderneming. Hij verblijft daar ook in het weekend. Moeten we de zaterdag en zondag aan hem uitbetalen als werktijd, ook als hij dan eigenlijk niet aan het werk is?

Antwoord

9 april 2015

Er is geen wet die u verplicht om een werknemer iets anders dan zijn salaris te vergoeden als hij in het buitenland verblijft. Maar u moet zich natuurlijk wel als goed werkgever gedragen. U kunt bijvoorbeeld een vergoeding per dag afspreken die u betaalt voor iedere dag, dus ook een eventuele zaterdag en zondag. Een vergoeding van € 15 per dag is redelijk. Dat geld kan uw werknemer gebruiken om zijn vrijetijdsbesteding tijdens de dienstreis (gedeeltelijk) te bekostigen.
Daarnaast moet u de redelijkerwijs te maken kosten – bijvoorbeeld voor verblijf of vervoer – natuurlijk ook vergoeden. Uw werknemer is immers op uw verzoek in het buitenland. Het is niet gebruikelijk om de dagen die hij niet werkt wel als gewerkte uren door te betalen, alleen omdat de werknemer op een plaats verblijft waar hij op uw verzoek heen is gegaan. Hij kan immers zelf zijn tijd invullen met bijvoorbeeld het bezoeken van bezienswaardigheden.

Fysiek

Als uw werknemer tijdens zijn dienstreis op zondag wel werkt, kunt u die werkuren vergoeden volgens de regeling die in uw onderneming gebruikelijk is voor werken op zondag. Dat het werk fysiek in een ander land is uitgevoerd, is daarbij eigenlijk niet van belang. Wel komt de vergoeding van de kosten voor reis en verblijf daar nog bovenop.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen