Moet ik het weekeinde uitbetalen als werktijd tijdens een dienstreis?

Eén van onze werknemers reist volgende maand naar Frankrijk om een congres bij te wonen van onze onderneming. Hij vertrekt op woensdag en komt dinsdag weer terug. Moet ik de werknemer een compensatie geven voor het tussenliggende weekeinde?

Antwoord

14 april 2015

Er is geen wet die u verplicht om een werknemer iets anders dan zijn salaris te vergoeden als hij in het buitenland verblijft. Maar u moet zich natuurlijk wel als goed werkgever gedragen. Het is dan ook raadzaam om een vergoeding per dag af te spreken die u betaalt voor iedere dag, dus ook zaterdag en zondag, die een werknemer vanwege zijn werk in het buitenland verblijft. Daarbij is € 15 per dag bijvoorbeeld redelijk. Dat geld kan uw werknemer gebruiken om zijn vrijetijdsbesteding tijdens de dienstreis te bekostigen. Daarnaast moet u de redelijkerwijs te maken kosten – bijvoorbeeld voor verblijf of vervoer – natuurlijk ook vergoeden. Uw werknemer is immers op uw verzoek in het buitenland. Het is niet gebruikelijk om de dagen dat er niet gewerkt wordt als gewerkte uren door te betalen, enkel en alleen omdat de werknemer nog steeds op een plaats verblijft waar hij op verzoek van u heen is gegaan.

Fysiek

Werkt uw werknemer tijdens zijn dienstreis wel op zaterdag, dan kunt u die werkuren vergoeden volgens de regeling die in uw onderneming gebruikelijk is voor het werken op zaterdag. Dat het fysiek in een ander land is uitgevoerd, doet daarbij eigenlijk niet ter zake. Wel komt de vergoeding van de kosten voor reis en verblijf – en de eventuele dagvergoeding – daar nog bovenop.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen