Moeten wij de batterijen voor een 
gehoorapparaat betalen?

Een medewerker draagt een gehoorapparaat omdat hij slechthorend is. Het apparaat scheelt een stuk, maar de batterijen zijn wel erg duur. Moet onze organisatie die batterijen voor hem betalen? Zijn er mogelijkheden hem tegemoet te komen? 

Antwoord

14 april 2015

Als uw medewerker ondersteuning of een hulpmiddel nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen, kan hij hiervoor zelf een vergoeding aanvragen bij UWV. In het geval van de batterijen gaat het namelijk om meeneembare hulpmiddelen en de werknemer moet daarvoor zelf subsidie aanvragen bij UWV, via een formulier voor ‘Ondersteuning bij uw visuele, auditieve of motorische handicap’. Dat is voor iedereen waarschijnlijk de handigste oplossing. U kunt de batterijen niet onbelast vergoeden of verstrekken, want dat kan alleen bij bijzondere ziektekosten die onderdeel zijn van een aanspraak die tot het loon behoort. Als u de batterijen vergoedt, is dat dus belast loon. Werkt uw organisatie met de werkkostenregeling (WKR), dan kunt u de vergoeding wel als eindheffingsloon onderbrengen in de vrije ruimte. Vraag na bij uw salarisadministratie of dit mogelijk is binnen de afspraken in uw organisatie. 

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Lage-inkomensvoordeel
    • Videocollege 8 minuten

    Het lage-inkomensvoordeel (LIV) is onderdeel van de Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL). Werkgevers ontvangen deze tegemoetkoming als zij werknemers in dienst hebben met een salaris...

Heeft u een vraag over Arbeidsbeperking?

Huub Pennock

adviseur, trainer en coach duurzaam gezond werken

Ergo-balans
Adviseur is nu beschikbaar