Moeten wij loon doorbetalen als een parttimer zich ziek meldt op een extra ingeplande werkdag?

We hebben een medewerker die parttime werkt volgens een arbeidsrooster. Nu is deze meneer een extra dag ingepland om te komen werken, maar heeft hij zich ziek gemeld voor deze dag. Nu is onze vraag: moeten we deze extra ingeplande dag doorbetalen als ziektedag of valt hij alleen terug op zijn basisuren?

Antwoord

20 december 2017

Hoewel de betreffende werknemer standaard een aantal (overeengekomen) uren per week werkt, is klaarblijkelijk met haar afgesproken om tijdelijk (eenmalig?) een dag extra te werken. Daarmee is in feite de overeengekomen arbeidsomvang tijdelijk gewijzigd. Als uitgangspunt geldt dan ook dat bij ziekte en arbeidsongeschiktheid (de uren over) die ene dag moet(en) worden uitbetaald. 

Echter, praktisch geredeneerd, kunt u zich in eerste instantie op het standpunt stellen dat u niet hoeft uit te betalen. U kunt dan afwachten wat de werknemer doet. Ik merk hierbij wel op dat wanneer de werknemer haar gelijk gaat proberen te halen en ook gelijk krijgt ("worst case" scenario bij de rechter) u ook wettelijke rente en vertragingsrente over de betreffende uren verschuldigd bent.

---------------------------------------

Deze vraag is beantwoord door:

Dick van Deventer - Valegis Advocaten

Bijlagen bij dit antwoord

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Loondoorbetaling bij ziekte?

Kas van der Meulen

Fiscaal-jurist / partner

TTT-Group
Adviseur is nu beschikbaar