Telt een ontslagvergoeding mee voor de crisisheffing hoog loon?

Ik heb begrepen dat we ook aankomend jaar de zogenoemde crisisheffing over hoog loon moeten betalen. Eén van onze werknemers ontvangt dit jaar een ontslagvergoeding. Telt deze vergoeding ook mee voor de crisisheffing

Antwoord

9 april 2015

De pseudo-eindheffing hoge lonen (ook wel de crisisheffing genoemd) is inderdaad verlengd. Eerst zouden werkgevers deze heffing alleen dit jaar hoeven te betalen, maar uit het Belastingplan dat op Prinsjesdag is gepresenteerd, blijkt dat uw onderneming ook volgend jaar 16% crisisheffing moet betalen over het deel van het loon van werknemers dat in 2013 meer bedroeg dan € 150.000.
Voor het bepalen van het loon waarover de crisisheffing wordt berekend, moet u uitgaan van het loon uit tegenwoordige dienstbetrekking. Een ontslagvergoeding is loon uit vroegere dienstbetrekking en telt daarom niet mee voor de crisisheffing.

Besluit

Onlangs is een nieuw besluit loonheffingen uitgebracht door staatssecretaris Weekers van Financiën. Hierin staat onder andere meer informatie over de pseudo-eindheffing hoog loon.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Ontslagvergoeding?

Emma Bevers

Advocaat arbeidsrecht

Vasteland Advocaten
Adviseur is nu beschikbaar