Waar is de jongere vrijwilliger?

Onze vereniging krijgt vooral hulp van oudere vrijwilligers, terwijl we ook veel jonge leden hebben. Graag betrekken we deze groep hierin meer, maar hoe bereiken we hen?

Antwoord

20 april 2015

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek is gebleken dat het socialmediagebruik onder jongeren het grootst is. Maar liefst 98% van de 18- tot 25-jarigen gebruikt social media. Ook 93% van de groep van 12- tot 16-jarigen weet er raad mee. Nederland spant daarmee de kroon in Europa. Uw organisatie zou daarom social media niet moeten overslaan.

Bedrijfspagina

Als uw organisatie graag jonge leden wil betrekken bij vrijwilligerswerk binnen de vereniging, kunt u hen daar natuurlijk op attent maken via posters op de vereniging, advertenties in een eventueel verenigingsblad of door leden simpelweg aan te spreken. Aangezien u er wel van uit kunt gaan dat de jonge leden op social media actief zijn, kunt u deze groep ook daar bereiken. Niet per se door ze direct berichten te sturen, maar door ze uw organisatiepagina op Facebook te laten liken waarop u vervolgens oproepjes plaatst. Dit kunt u ook doen voor Twitter. U kunt zich snel verder verdiepen in deze sociale netwerken met behulp van de begrippenlijsten die u vindt op rendement.nl/bestuurtools.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Vrijwilligers?

Jeroen Hettema

Adviseur financiële administratie, fiscale zaken en non-profit

Finovion
Adviseur is nu beschikbaar