Waar worden offertes van opleiders op beoordeeld?

Antwoord

22 oktober 2012

Een offerte aanvragen klinkt eenvoudiger dan het is. Aan slecht passende aanbiedingen heeft u niets, dus zorg ervoor dat u de benodigde tijd en energie wilt investeren in een duidelijke aanvraag.

Probeer ervoor te zorgen dat prijzen binnen hun context worden bekeken. Een naar boven afwijkende prijs kan toch de beste aanbieding zijn als er veel kwaliteit en weinig of geen bijkomende kosten tegenoverstaan. En een lage prijs kan een kat in de zak opleveren als de kwaliteit van de opleiding van hetzelfde niveau zijn maar extra diensten allerlei aanvullende kosten opleveren.

Het is ook goed om de geoffreerde prijzen naast het vooraf vastgestelde opleidingsbudget te leggen. Levert dit grote verschillen op, dan is mogelijk het budget niet reëel of de aangeboden oplossing te complex. In het eerste geval ligt een verzoek om budgetverruiming voor de hand, in het tweede kunt u overwegen om naar de mogelijkheden voor een eenvoudiger oplossing te vragen.

Door uw opleidingsbehoefte duidelijk op papier te zetten en mee te denken over concrete opleidingen en aanbieders, maakt u het vergelijken van offertes en aanbieders eenvoudiger. Verder kunt u het proces flink bespoedigen én beïnvloeden door voorafgaand aan het offertetraject een goede marktverkenning uit te voeren. Probeer ervoor te zorgen dat offerteverzoeken terechtkomen bij een select gezelschap van kandidaten, die ook werkelijk uw toekomstige opleider zouden kunnen zijn.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Opleiden
    • Videocollege 29 minuten

    Het opleiden van uw personeel maakt - als het goed is - deel uit van uw investeringsstrategie. Uw werknemers vertegenwoordigen een onmisbaar stuk kapitaal in uw organisatie en daar...

Heeft u een vraag over Opleidingsbudget?

Bart Agerbeek

Belastingadviseur, Partner

Agerbeek Advies
Adviseur is nu beschikbaar