Waar zijn mijn afbeeldingen gebleven?

Het gebeurt regelmatig (maar niet altijd) dat ik afbeeldingen die ik met Internet ­Explorer heb gezocht via Google, niet als uitvergroting te zien krijg. Via Chrome, de ­eigen browser van Google, werkt het allemaal prima, maar die gebruiken we officieel niet op de zaak. Hoe kan ik de werkelijke afbeeldingen weer zien in Internet Explorer?

Antwoord

13 april 2015

De situatie die u beschrijft, lijkt nog het meest op een certificatieprobleem. Internet Explorer laat bij het aanklikken van een thumbnail in Google Afbeeldingen in de Adresbalk regelmatig een icoontje (hangslotje) zien om aan te geven dat u een beveiligingsrapport kunt lezen. Als u daarop klikt, vertelt Microsofts browser u dat het beveiligingscertificaat van Certification Authority Geo Trust Global hoort bij Google.nl, en ook als u verder kijkt bij Certificaten weergeven, krijgt u als informatie dat alles in orde is. Maar waarom de browser ondanks het juiste certificaat via de beveiligde verbinding (SSL) de afbeelding dan toch niet wil weergegeven, is niet geheel duidelijk. U kunt eventueel direct nadat u de afbeeldingen naar aanleiding van uw zoekactie in beeld heeft gekregen, de resultatenpagina vernieuwen, bijvoorbeeld met het icoontje ernaast of met functietoets [F5]. Dan blijkt de miniatuur opeens wel uit te vergroten.

Een betere oplossing is waarschijnlijk om aan te kaarten dat u liever een browser wilt gebruiken die zich wat beter aan de webstandaarden houdt.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

  • Hoe zet ik dat muziekje nu stop?

    Onlangs heb ik geüpgradet naar Internet Explorer 10. Maar ik mis in de adresbalk de knop om het laden van een website te onderbreken of te stoppen. Die vind ik vooral...

  • Hoe krijg ik die irritante plug-in weg?

    Bij de installatie van een tooltje werd automatisch een toolbarplug-in geïnstalleerd in mijn browser. Ik kan die advertentiebalk via de beheeroptie voor de invoegtoepassingen...

  • Hoe krijg je grotere files in SkyDrive?

    Sommige multimediabestanden en archieven die we in de cloud willen opslaan, zijn zo groot dat we ze niet kunnen overbrengen naar SkyDrive. Is dat überhaupt wel mogelijk?

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Browser?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar