Wanneer krijgt een werknemer een WGA-uitkering?

Antwoord

23 november 2009

Uw werknemer krijgt een WGA-uitkering (zie ook de vraag 'Waaruit bestaat de WGA-uitkering?') als hij tussen de 35% en 80% arbeidsongeschikt is. UWV bepaalt de mate van arbeidsongeschiktheid aan de hand van het loonverlies. Het loonverlies is het verschil tussen wat uw werknemer vóór zijn gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid kon verdienen en het bedrag dat hij ondanks zijn beperkingen nog zou kunnen verdienen (zijn resterende verdiencapaciteit). Is uw werknemer meer dan 80% arbeidsongeschikt maar is er een redelijke kans op herstel, dan kan hij ook een WGA-uitkering krijgen. UWV controleert ook de re-integratie-inspanningen van uw werknemer.

Wie meer dan 80% arbeidsgeschikt is zonder redelijke kans op herstel, komt meestal in aanmerking voor een IVA-uitkering (zie ook de vraag 'Wat is de WIA?' en 'Wat is een IVA-uitkering?').

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Doelgroepregister
    • Videocollege 6 minuten

    In het doelgroepregister van UWV staan de personen geregistreerd die onder de zogeheten doelgroep banenafspraak vallen, die is vastgelegd in de Quotumwet. Werkgevers kunnen via dit...

Heeft u een vraag over UWV?

Kas van der Meulen

Fiscaal-jurist / partner

TTT-Group
Adviseur is nu beschikbaar