Wat houdt affiliate marketing in?

Antwoord

12 november 2010

Affiliate marketing is het plaatsen van links of teksten op andere websites, waarbij die websites – de affiliates – uw website promoten. In ruil hiervoor betaalt u de affiliate een klein bedrag voor elke keer dat een bezoeker via de affiliate op uw website terechtkomt. Dit bedrag is variabel, maar meestal niet meer dan €1. In sommige gevallen gaat het om een percentage van de omzet van het verkochte product. Voor effectievere marketing van uw website kunt u zich ook aansluiten bij een affiliate netwerk. ‘AdSense' van Google is hiervan het bekendste voorbeeld. Via AdSense kunt u uw advertentie laten plaatsen op websites die – op basis van door u opgegeven termen – een verbinding hebben met uw bedrijf.

Links naar uw website verbeteren vaak ook uw positie in zoekmachines als Google: hoe meer betrouwbare websites naar u verwijzen, hoe hoger uw website in de resultaten eindigt. 

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Online marketing
    • Videocollege 29 minuten

    Als u een website heeft, wilt u natuurlijk graag dat mensen deze bezoeken. U kunt natuurlijk adverteren via de traditionele printmedia, maar tegenwoordig zijn er efficiëntere middelen....

Heeft u een vraag over Online adverteren?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar