Wat is Standard Business Reporting (SBR)?

Antwoord

6 september 2012

Banken zijn overgestapt opt de Standard Business Reporting (SBR). De kans dat er fouten worden gemaakt met dit systeem is een stuk kleiner geworden. SBR is een exclusieve aanlevermethode voor een aantal verplichte rapportages.

Doel van SBR is er voor te zorgen dat u financiële gegevens en gegevens die hier nauw mee samenhangen, op een vaste standaard manier aanlevert bij organisaties als de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel, het Centraal Bureau voor de Statistiek en de bank: de zogenoemde uitvragende partijen. Door aan ieder getal een uniek kenmerk mee te geven, is voor een uitvragende partij altijd duidelijk waar het getal voor staat. Kortom: aan het kenmerk dat aan het getal is meegegeven, kan de uitvragende partij zien of het getal bijvoorbeeld staat voor een investering of voor een uitgave aan onderhoud. Vanaf 1 januari 2013 is iedere ondernemer verplicht om zijn aangifte VPB en IB aan te leveren in SBR-formaat. Daarnaast zullen banken eisen dat ondernemers hun cijfers in SBR aanleveren.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Het jaarrekeningregime bepalen
    • Videocollege 6 minuten

    Elke onderneming moet een jaarverslag en jaarrekening opstellen. Welke eisen hieraan worden gesteld, wordt bepaald door het jaarrekeningregime dat u moet volgen. Welk regime van toepassing...

Heeft u een vraag over Jaarverslag en jaarrekening?

MKB Kredietcoach

Diverse adviseurs

MKB-kredietcoach
Adviseur is nu beschikbaar