Wat zijn de PowerPoint-alternatieven?

Ik houd geregeld presentaties. Daar gebruik ik zonder nadenken PowerPoint voor. Maar eigenlijk vind ik PowerPoint-presentaties maar saai. Zijn er goede alternatievenvoor dit programma waarmee ik originelere presentaties kan maken?

Antwoord

8 april 2015

Er zijn genoeg alternatieven voor PowerPoint. Hieronder zijn een paar programma’s uitgelicht:

 • U kunt een presentatie maken in Google Documenten als u een Google-account heeft. Alles wordt direct online opgeslagen. U kunt dus overal uw presentatie terugvinden en aanpassen. Ook kunt u uw presentatie direct publiceren op internet en anderen machtigen om deze in te zien en eventueel aan te passen.
 • Presentaties die u maakt in Impress kunt u opslaan als ppt-formaat en daarmee ook tonen in PowerPoint. Bovendien kunt u een presentatie bewaren in het zogeheten Flash-SWF-formaat, wat erg handig is bij gebruik voor het web.
 • Prezi (www.prezi.com) werkt niet met dia’s maar met een oneindig groot werkblad. Hierop kunt u vrijwel alles plaatsen. Tijdens de presentatie kunt u het blad laten draaien, u kunt in- en uitzoomen, elementen of objecten overslaan of snel terugbladeren. Dat maakt de presentatie heel dynamisch en biedt mogelijkheden voor improvisatie. Twee minpunten: het programma kent weinig mogelijkheden voor hand-outs en het is niet zo geschikt voor beginners (enige oefening is wel nodig)

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

 • Hoe verwijder je Software Manager?

  Onlangs dook een pop-up op met de naam Software Manager en met een vreemde inhoud: een webpagina die niet opgehaald kan worden. Lijkt me niets zinvols, dus wil ik het...

 • Is er een alternatief voor PowerPoint?

  Mijn werknemers en ik hebben een smartphone, iPhone en tablet. Zijn er alternatieven voor PowerPoint om onderweg eenvoudig een presentatie in elkaar te zetten?

 • Welke kleurcodes heeft onze vlag?

  Met oog op het WK voetbal wil ik een speciale digitale nieuwsbrief de deur uitdoen. Hierin wil ik de Nederlandse vlag een hoofdrol toebedelen. Hoe krijg ik de vlag in...

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Softwaretips?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar