Welk BHV-niveau volstaat voor kleinere organisaties?

Wij hebben maar een kleine organisatie en ik kan me voorstellen dat niet alle wetgeving die voor grote organisaties geldt ook voor ons van toepassing zijn. Welk minimaal BHV-niveau moet een kleine organisatie hebben?

Antwoord

8 maart 2011

In kleinere organisaties en bedrijven waar de risico's beperkt zijn, kunt u vaak volstaan met BHV'ers die een basisopleiding BHV hebben gevolgd, eventueel met een hoofd BHV die de BHV regelt en coördineert. Omdat de werkgever van bijvoorbeeld een kleine organisatie waar slechts één of twee werknemers en af en toe een klant aanwezig zijn meestal wel genoeg heeft aan de basisopleiding bedrijfshulpverlener, worden de certificaten SEHSO en SEHCI vooral aanbevolen voor bedrijfshulpverleners van de wat grotere bedrijven. Als u een bedrijf heeft waar sprake is van meer risico, dan zullen de bedrijfshulpverleners immers ook meer moeten weten en kunnen.

Bepaal of het voor de grootte van uw bedrijf voldoende is om BHV'ers te hebben die alleen een basisopleiding BHV gevolgd hebben of dat er extra certificaten noodzakelijk zijn.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Bedrijfshulpverlening?

Mark Capel

Trainer medezeggenschap

Trainiac
Adviseur is nu beschikbaar