Welke activiteiten staan onder extra kritische beoordeling bij kredietaanvraag bij de bank?

Antwoord

2 oktober 2012

 • Zaken doen met derdewereldlanden. De bank zal bij het beoordelen van de financieringsaanvraag meewegen of er sprake is van kinderarbeid of uitbuiting van mensen. Daarnaast zijn er landen waarmee überhaupt geen zaken mogen worden gedaan op grond van internationale verdragen.
 • Investeringen die impact hebben op het milieu. De bank zal beoordelen of een eventuele investering duurzaam is. Gaat het om investeringen in vastgoed, dan zal de bank ook meewegen of er geen alternatieven zijn. Dit is zeker het geval als er in het gebied waar uw onderneming werkzaam is, veel leegstand zijn.

Banken zijn verplicht steeds meer aandacht aan onderwerpen als duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, corruptie, mensenrechten en kinderarbeid te besteden. Daarvoor zijn richtlijnen opgesteld. Voor uw onderneming betekent dit dat de plannen die u indient, moeten voldoen aan de nieuwe ethische opvattingen van de bank. Voldoen ze niet, dan zal de bank de financieringsaanvraag afwijzen.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

 • Effectief financieren van uw onderneming
  • Videocollege 32 minuten

  Een gezonde onderneming zet u niet op zonder een degelijke financiële basis. Hoe gaat het financieren van een onderneming in zijn werk? Wat zijn de basisprincipes waar u in ieder...

 • Werken met financiële feiten
  • Videocollege 16 minuten

  Een balans geeft een goed beeld van de financiële positie van uw organisatie, maar alleen van het moment waarop hij wordt opgesteld. Nadat de balans is opgesteld, vinden er allerlei...

Heeft u een vraag over Financiering?

Hans van der Ven

Adviseur financiële administratie, fiscale zaken en non-profit

Finovion
Adviseur is nu beschikbaar