Welke kosten kunnen uitruilen voor Poolse medewerker?

Wij willen een Poolse medewerker in dienst nemen, maar hij heeft geen specifieke deskundigheid. Hij woont in Polen. Wat zijn de mogelijkheden voor uitruil wat betreft extraterritoriale kosten?

Antwoord

24 november 2016

Als voor de werknemer geen 30%-regeling kan worden toegepast, kunnen de daadwerkelijke extraterritoriale kosten volledig onbelast worden vergoed. Als de werkgever dat niet in aanvulling wil doen op het afgesproken loon, kan een en ander uitgeruild worden. Dit is niet anders dan andere vergoedingen die uitgeruild kunnen worden. Het feit dat hij uit Polen komt, geeft alleen wat extra mogelijkheden voor onbelaste vergoeding die een reguliere werknemer niet heeft. Het is wel goed om na te gaan wat dit betekent voor pensioenopbouw voor de werknemer en de verschuldigde premies. Fiscaal mag ook over de gerichte vrijstelling, zoals extraterritoriale kostenvergoeding, pensioen opgebouwd worden, maar de pensioenregeling moet dit ook toestaan.

Van belang is om te beseffen dat vergoeding in principe niet voor altijd onbelast kan plaatsvinden, maar in principe zolang sprake is van een tijdelijk verblijf buiten het land van herkomst. 

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • 30%-regeling
    • Videocollege 9 minuten

    Via de 30%-regeling kunt u werknemers in grensoverschrijdende situaties zonder nader bewijs een forfaitaire onbelaste vergoeding voor (of verstrekking ter voorkoming van) zogenoemde...

Heeft u een vraag over Buitenlandse werknemers?

Anja Seling

Immigration Consultant

Expat Management Group
Adviseur is nu beschikbaar