Welke modelovereenkomst kan de werkgever voor de yogadocenten gebruiken?

Nu de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) is opgeheven en hiervoor in de plaats de modelovereenkomsten zijn gekomen, wil ik graag weten welke modelovereenkomst (volgens de voorbeelden van de Belastingdienst) geschikt is voor een yogapraktijk waar diverse yogadocenten lessen verzorgen.

Antwoord

4 juli 2016

Uiteraard is een en ander afhankelijk van alle bij uw situatie aan de orde zijnde feiten en omstandigheden. In eerste instantie zou u kunnen beoordelen of de modelovereenkomst 'geen gezagsverhouding' voor uw situatie bruikbaar is. Daarnaast is er een beoordeelde overeenkomst 'cultuureducatie' die mogelijk aansluit bij uw casus.

Mocht er geen overeenkomst zijn die naar uw mening bruikbaar is voor uw situatie, of u twijfelt hierover, dan kunt u overwegen op zelf een overeenkomst vast te stellen en deze ter beoordeling voor te leggen aan de Belastingdienst.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Wet DBA
    • Videocollege 6 minuten

    De Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is op 1 mei 2016 in werking getreden en vervangt het systeem van de Verklaring arbeidsrelaties (VAR). Tot 1 juli 2018 hebben organisaties...

[MB_prinsjesdag]

Heeft u een vraag over Wet DBA?

Henk ten Hove

Senior Salarisadviseur

216 Accountants
Adviseur is nu beschikbaar