Welke subsidies zijn er voor de opleiding van personeel?

Antwoord

13 oktober 2010

De overheid vindt het belangrijk dat u blijft investeren in de scholing van uw werknemers. Werknemers die blijven leren, zijn immers langer en beter inzetbaar. Daarom zijn er een aantal subsidieregelingen waarop u een beroep kunt doen om de scholingskosten voor uw organisatie te verminderen. Dit zijn:

  • de subsidieregeling praktijkleren voor bepaalde categorieën werknemers (die per 1 januari 2014 de afdrachtvermindering onderwijs vervangt);
  • subsidies uit opleidings- en ontwikkelingsfondsen (O&O);
  • subsidies en tegemoetkomingen vanuit de gemeente. Vaak zijn deze subsidies gericht op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een werknemer deels of volledig zelf te laten opdraaien voor zijn studiekosten. In dat geval kunt u de werknemer erop wijzen dat zijn studiekosten onder voorwaarden aftrekbaar zijn in de aangifte inkomstenbelasting, mits de uitgaven hoger zijn dan een vastgesteld drempelbedrag.

Gerelateerd aan dit antwoord

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

  • Wat is het ESF?

    Het Europees Sociaal Fonds (ESF) heeft als doel om de welvaartsverschillen tussen regio’s en lidstaten van de Europese Unie te verkleinen. Om dit doel te bereiken,...

Heeft u een vraag over Subsidie?

Hans Broekhuis

Adviseur financiële administratie, fiscale zaken en non-profit

Finovion
Adviseur is nu beschikbaar