Aanmelden voor NLdoet 2018 kan nog steeds

14 februari 2018 | Door redactie

Heeft uw organisatie nog een klus liggen waar u maar niet aan toekomt, dan kunt u die klus nog steeds aanmelden voor NLdoet op 9 en 10 maart 2018. Dit is ook een goede dag om uw organisatie te promoten en nieuwe vrijwilligers te werven.

NLdoet is een jaarlijks terugkerende vrijwilligersdag. Vrijwilligers in heel Nederland steken op die dag de handen uit de mouwen om non-profitorganisaties te helpen. Is het gebouw van uw organisatie toe aan een opknapbeurt, is het echt tijd voor een nieuw muurtje of nieuwe schutting of zijn de bewoners in uw verzorgingshuis toe aan een verwendag? Meld uw organisatie dan aan voor NLdoet en doe mee met deze vrijwilligersactie. Aanmelden is mogelijk op de website van NLdoet. Zorg voor een duidelijke en enthousiaste omschrijving van de klus, zodat vrijwilligers weten waar ze aan toe zijn.

Vrijwilligerswerk promoten

Deze vrijwilligersdag is ook het ideale moment om in contact te komen met enthousiaste vrijwilligers. Vrijwilligers kunnen een dagje meekijken bij uw organisatie en kijken of het bevalt om vrijwilligerswerk te doen. Het is aan uw organisatie om het vrijwilligerswerk te promoten en mensen enthousiast te maken voor het werken in uw organisatie. Grote kans dat uw organisatie nieuwe vrijwilligers (tool) kan aantrekken en klussen gedaan krijgt die al lang zijn blijven liggen.

Dag op rolletjes laten verlopen

Het is dus belangrijk om op 9 en 10 maart goed voor de dag te komen. Maak daarvoor duidelijke afspraken met de bestaande vrijwilligers en zorg ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Een draaiboek kan een goed hulpmiddel zijn om zo’n klusdag goed te organiseren. Op de website van NLdoet vindt u daarvoor verschillende voorbeelden en tips. Daarnaast vindt u daar ook handige documenten met ideeën voor leuke klussen, een voorbeeldpersbericht en een checklist om van de dag een succes te maken.