Evenement zorgt voor sturingskracht

29 september 2011 | Door redactie

Als bestuurder van een non-profitorganisatie zit u ongetwijfeld wel eens met uw handen in het haar. Hoe kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat medewerkers, leden, vrijwilligers, donateurs en sponsors zich betrokken voelen bij uw organisatie? Organiseer eens een evenement!

Als u gevraagd wordt welke interne communicatiemiddelen u voor handen heeft om medewerkers, leden, vrijwilligers, donateurs en sponsors te binden aan uw organisatie, noemt u waarschijnlijk al snel standaard communicatiemiddelen als een nieuwsbulletin, intranet of posterborden. Vaak wordt het organiseren van een evenement – los van het jaarlijkse personeelsuitje – over het hoofd gezien. Vreemd, want juist een dergelijk evenement zorgt voor persoonlijk contact tussen u en uw doelgroep!

Onderschat de kracht van een evenement niet!

Een persoonlijke ontmoeting met u als bestuurder is voor veel mensen een teken van betrokkenheid. Het zorgt voor sturingskracht. Maar soms zien uw medebestuurders het organiseren van een evenement niet echt zitten. Het is van belang dat u met goede argumenten komt om hen te overtuigen. Een evenement leent zich uitstekend om medewerkers te informeren en te motiveren. Denk bijvoorbeeld aan een discussiebijeenkomst over de nieuw te varen koers van uw organisatie.