Klus aanmelden voor NLdoet op 20 en 21 maart

4 maart 2015 | Door redactie

Op 20 en 21 maart is het weer tijd voor NLDoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranje Fonds organiseert deze actie samen met duizenden andere organisaties. Ook u kunt als stichting, vereniging of zorginstelling uw klus aanmelden voor NLDoet. Ook kunt u zelf meedoen aan een klus bij u in de buurt.

NLdoet is het moment om vrijwilligerswerk in het zonnetje te zetten. U kunt tijdens deze twee dagen in maart zelf klussen aanbieden, zodat mensen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met vrijwilligerswerk. Bovendien profiteert u van verschillende aanbiedingen, zoals korting op klusspullen of gratis containers. Wie weet kunt u met deze actie nog meer enthousiaste vrijwilligers aan uw organisatie binden. U en uw werknemers zouden ook zelf de handen uit de mouwen kunnen steken door juist bij een andere organisatie te helpen als vrijwilliger. Zo kunt u op een ongedwongen manier nader kennis maken met een andere, lokale organisatie en tegelijkertijd werkt u aan de teambuilding.  

Groot aantal klussen aangeboden

Momenteel worden er ruim 7.400 klussen aangeboden in heel Nederland. De klussen kunnen variëren van het schilderen van een buurthuis tot een spelletjesmiddag met de bewoners van een verzorgingstehuis. Het is nog maar even afwachten of het record van vorig jaar wordt verbroken. Toen staken ruim 325.000 vrijwilligers hun handen uit de mouwen bij ruim 8.600 klussen.