Minder vrijwilligers en klussen bij NLdoet

25 maart 2015 | Door redactie

Dit jaar zijn er 7.579 klussen geklaard tijdens NLdoet door meer dan 300.000 vrijwilligers. Een fors aantal, maar wel minder dan vorig jaar. Toen werd er tijdens de grootste vrijwilligersactie van Nederland een nieuw record gevestigd.

Afgelopen weekend staken meer dan 300.000 vrijwilligers hun handen uit de mouwen bij uiteenlopende klussen, van het opknappen van clubhuizen tot het groener maken van schoolpleinen. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren druk in de weer. Toch viel de opkomst dit jaar wat tegen, want er waren duizenden minder vrijwilligers ten opzichte van 2013 en 2014. Volgens het Oranjefonds heeft dit, gek genoeg, te maken met bezuinigingen, waardoor het moeilijker is om een klus te organiseren. Daarvoor zijn namelijk weer betaalde mensen nodig. Het fonds gaat nog verder onderzoeken waarom er dit jaar minder vrijwilligers waren. 

Volgende editie een week eerder

Heeft u dit jaar NLdoet gemist, houd dan 11 en 12 maart 2016 alvast vrij. Dan kunt u zich weer samen met uw werknemers aanmelden voor klussen of zelf klussen aanbieden en zo uw vrijwilligersnetwerk uitbreiden. Let op, dit is een week eerder dan gebruikelijk.