Vergeet niet om klussen aan te melden voor NLdoet 2019

Op 15 en 16 maart 2019 is het weer NLdoet, de jaarlijks terugkerende vrijwilligersdag. Op die dag kunnen vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken bij uw organisatie. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat u de vrijwilligersklussen aanmeldt op de website van NLdoet.

6 februari 2019 | Door redactie

Goede doelen kunnen vaak niet zonder de inzet van vrijwilligers. Of het nu gaat om het opknappen van een buurthuis, de begeleiding van ouderen of de activiteiten op een sportvereniging. Maar hoe komt uw organisatie aan deze vrijwilligers. NLdoet is de ideale mogelijkheid om uw organisatie in de schijnwerpers te zetten en een lastige klus te laten klaren. Op de website van NLdoet kunt u nog steeds geschikte klussen aanbieden. Vrijwilligers die op 15 en 16 maart een handje willen helpen, kunnen zich dan aanmelden voor de klus.

In contact komen met nieuwe vrijwilligers

Deze dagen zijn uiteraard ook ideaal om in contact te komen met vrijwilligers die mogelijk wel een vaste bijdrage willen leveren aan uw organisatie. Vrijwilligers kunnen namelijk een dagje meelopen bij uw organisatie en kijken of het bevalt om vrijwilligerswerk te doen. Het is aan uw organisatie om het vrijwilligerswerk te promoten en mensen enthousiast te maken voor het werken in uw organisatie. Zorg er dus voor dat uw organisatie eruit springt en in de smaak valt bij de vrijwilligers.

Hulp bij het organiseren van de vrijwilligersklus

De organisatie van NLdoet denkt ook graag met uw organisatie mee. Op de website van NLdoet zijn verschillende documenten te vinden, die kunnen helpen bij de communicatie of het organiseren van de klus. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om communicatiematerialen, draaiboeken en verschillende tips. Het zou natuurlijk mooi zijn als uw organisatie aan NLdoet nog wat nieuwe vrijwilligers overhoudt. Mocht dat nou niet zo zijn, dan is er op de website van NLdoet nog wel een lijst te vinden van vrijwilligerscentrales en maatschappelijke intermediairs.