Zorg voor beleid bij nieuwe vrijwilligers

Uw organisatie kan niet zonder goede vrijwilligers. Om te weten wie uw organisatie in huis haalt, is het belangrijk om goed vrijwilligersbeleid te ontwikkelen. Het aannemen van nieuwe vrijwilligers moet namelijk gestructureerd verlopen.

21 augustus 2019 | Door redactie

Het is tegenwoordig niet eenvoudig om in de non-profitsector voldoende vrijwilligers te vinden. Toch moet uw organisatie bij het aannemen van nieuwe vrijwilligers kritisch zijn. Heeft iemand wel voldoende kennis en kunde om het werk te doen? Vormt de nieuwe vrijwilliger geen risico voor de mensen die uw organisatie helpt? Het is dus belangrijk om vrijwilligersbeleid op te stellen. Voor het aannemen van vrijwilligers kan uw organisatie in het beleid de volgende stappen opnemen:

  • Stel altijd een functieprofiel op, zodat duidelijk is waar uw organisatie naar op zoek is bij het werven van vrijwilligers.
  • Voer een sollicitatiegesprek en maak kennis met de nieuwe vrijwilliger.
  • Heeft uw organisatie een gedragscode, bespreek die dan met de nieuwe vrijwilliger. Laat de vrijwilliger de gedragscode ook ondertekenen als uw organisatie met hem gaat samenwerken.
  • Vraag altijd om een Verklaring omtrent gedrag (VOG). In de meeste gevallen is het mogelijk om een gratis VOG aan te vragen.

In contact blijven met de vrijwilliger

In het vrijwilligersbeleid moet uw organisatie ook iets opnemen over de evaluatie van de vrijwilliger. Uw organisatie moet namelijk in contact blijven met de vrijwilliger en bij kunnen sturen waar nodig. Bij het beëindigen van de samenwerking is het ook nuttig om een exitgesprek te voeren. Misschien zijn er nog punten die uw organisatie moet aanpassen in het vrijwilligersbeleid. 

Bijlagen bij dit bericht