Bing Maps gaat de concurrentie aan met Google

Wie een kaartendienst wil raadplegen, komt al snel bij Google Maps uit. Maar ook Bing Maps timmert hard aan de weg. Microsoft is aan het testen met een vernieuwde versie van Bing Maps. Er zijn allerlei handige nieuwe opties toegevoegd die ook zakelijk interessant zijn.

16 juli 2015 | Door redactie

Staat uw kantoor in Rotterdam en heeft u een afspraak in Eindhoven? Ook Bing Maps kan u straks vertellen wat de afstand is tussen deze twee steden. In de betaversie van Bing Maps is namelijk op veler verzoek een functie toegevoegd die uitrekent hoe ver twee plekken uit elkaar liggen. Handig voor declaraties. Ook heel nuttig is dat Bing Maps interessante plekken toont die in de buurt liggen van een gezochte locatie zoals hotels of tankstations.

Route alvast uitstippelen

Als u al weet dat u op een bepaalde dag gaat reizen, kunt u uw route alvast uitstippelen. Bing Maps doet dan voorspellingen over het weer en de verkeersdrukte. Andere nieuwe functies zijn Streetside – een soort Streetview – locaties opslaan en teruggaan naar eerder gezochte locaties. Als de testversie een succes is, rolt Microsoft het verbeterde Bing Maps in fases internationaal uit.