Google Glass krijgt een zakelijk montuur

Er komt een nieuwe versie van de Google Glass. Dit keer komt de gadget niet voor iedereen beschikbaar; Google Glass 2.0 is exclusief voor bedrijven. De slimme bril krijgt dan ook mogelijkheden die aansluiten op de wensen van de zakelijke gebruiker.

22 juli 2015 | Door redactie

De Google Glass is geen daverend succes geworden. Consumenten lieten de dure bril massaal links liggen. Het bedrijfsleven zag echter wel de voordelen in van een bril met ingebouwde camera en internetverbinding. Het is dus niet schokkend dat Google het volgens hardnekkige geruchten nog eens probeert met een Google Glass die speciaal voor het bedrijfsleven is bedoeld. De Google Glass EE (Enterprise Edition) moet een revolutie in het zakenleven ontketenen.

Software Google Glass aanpassen

Er zijn namelijk genoeg zakelijke toepassingen te bedenken voor de Google Glass. Bijvoorbeeld een helpdeskmedewerker die via de bril meekijkt op het scherm van een collega die softwareproblemen heeft of een brandweerman die een plattegrond van het gebouw op zijn bril krijgt als hij naar binnen moet. Bedrijven krijgen onder andere de mogelijkheid om de software naar eigen wens aan te passen en de bril te koppelen aan andere hardware. Verder is er nog weinig bekend over de bril. Hieronder ziet u hoe de bril er waarschijnlijk uit gaat zien.

Google Glass EE