Nederlandse paradepaardjes in Google Maps

Uw buitenlandse zakenrelaties uitnodigen voor een typisch Nederlands evenement is iets waar u goede sier mee kunt maken. Kunt u niet kiezen? Twaalf Nederlandse bezienswaardigheden kunt u vanaf vandaag ook van binnen in Google Maps bekijken.

11 februari 2015 | Door redactie

Buitenlandse gasten van uw organisatie zullen een kennismaking met de Nederlandse cultuur zeker op prijs stellen. Gelukkig is het aanbod groot en divers. Heeft u moeite met kiezen, kijk dan eerst even in Google Maps. Ter ere van het tienjarig bestaan van Google Maps heeft het bedrijf wereldwijd de belangrijkste bezienswaardigheden gefilmd. Dat heeft ertoe geleid dat u diverse gebouwen, monumenten en locaties in Google maps van dichtbij kunt bekijken, waaronder twaalf Nederlandse.

Gefilmd met Google Street View Trekker

Voor Nederland filmde Google Maps twaalf bezienswaardigheden. Zo kunt u onder meer de binnenkant van het Concertgebouw in Amsterdam bewonderen en een kijkje nemen in de Amsterdam Arena. Maar ook de Utrechtse grachtengordel, de markt van Gouda, en het Amsterdamse Westerpark zijn van dichtbij te bekijken. Dat kan doordat Google voor deze opnames gebruikmaakt van de Street View Trekker. Daarbij wordt gefilmd vanuit een rugzak waardoor u als het ware meeloopt met de cameraman. Via Google Maps vindt u alle nieuwe bezienswaardigheden