Het is flink stressen geblazen op het werk

29 oktober 2015 | Door redactie

U denkt misschien dat u genoeg doet om stress op de werkvloer te voorkomen, de kans is groot dat uw medewerkers daar heel anders over denken. De helft van de medewerkers in Nederland vindt namelijk dat hun werkgever te weinig maatregelen neemt om werkstress te voorkomen of beperken.

Uit onderzoek van Motivaction in opdracht van Zilveren Kruis onder meer dan 1.300 werkgevers en werknemers naar de gezondheid bij organisaties blijkt dat  50% van de werknemers in Nederland vindt dat hun werkgever te weinig doet om stress op de werkvloer te voorkomen. Ook geeft 23% aan bijna een burn-out te hebben.
Volgens de ondervraagden kunnen de werkgevers meer maatregelen nemen om werkstress tegen te gaan. Ook vinden ze dat werkgevers meer kunnen doen om gezonde voeding en voldoende beweging te stimuleren. Zo vindt 43% van de deelnemers aan het onderzoek dat hun werkgever onvoldoende mogelijkheid biedt om gezond te lunchen. Twee op de drie vindt dat de werkgever ervoor moet zorgen dat medewerkers in de bedrijfskantine een gezonde lunch kunnen nuttigen.

Diverse middelen tegen werkstress

Een goede lichamelijke gezondheid ondersteunt ook de mentale gezondheid. Voldoende beweging en gezond eten helpen hierbij. U kunt de werkstress verminderen; alleen al door goed naar uw medewerkers te luisteren en oprecht interesse te tonen in hun welzijn. Eventuele signalen van werkstress en hoge werkdruk (tool) zult u op die manier ook sneller herkennen. Zo kunt u een burn-out voorkomen (tool).

Bijlagen bij dit bericht

Burn-out voorkomen
E-learning | VideoCollege 21 minuten