OR VDL Nedcar verwelkomt nóg meer werknemers

28 augustus 2017 | Door redactie

De ondernemingsraad en directie van autofabriek VDL Nedcar zijn samen met de vakbonden tot een akkoord gekomen om de hoge werkdruk aan te pakken. De directie gaat nóg meer werknemers aannemen.

De ondernemingsraad, werknemers en vakbonden hebben gehoor gekregen bij de directie over hun bezwaren over de hoge werkdruk en de eventuele uitbreiding van de dienstroosters. De directie heeft naast de eerdere belofte om 1.400 uitzendkrachten een vast dienstverband of jaarcontract aan te bieden voor het einde van 2018, toegezegd nog eens 600 werknemers in dienst te nemen. De directie wil zo de productiecapaciteit uitbreiden om te kunnen voldoen aan de vraag van opdrachtgever BMW. Daarnaast is er behoorlijk geïnvesteerd in de programmering en aanschaf van nieuwe robots die het productieproces ondersteunen.

OR vond uitbreiding roosters onacceptabel

Eerder dit jaar vroeg de directie van VDL Nedcar de werknemers om hun achturige dienst uit te breiden met één uur om zo te kunnen voldoen aan de productievraag. De werknemers en de ondernemingsraad vonden dat echter onacceptabel vanwege de zware fysieke belasting van de werkzaamheden en de hoge werkdruk. Uiteindelijk ging de directie om tafel met de ondernemingsraad en de vakbonden en kwamen ze overeen om 1.400 uitzendkrachten een vast dienstverband of jaarcontract aan te bieden voor het einde van 2018. Inmiddels hebben zo’n 250 werknemers een arbeidsovereenkomst getekend.