Antwoorden op een rij in factsheet Wet DBA

24 februari 2016 | Door redactie

De Belastingdienst heeft onlangs een factsheet over de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) gepubliceerd. In deze factsheet vinden opdrachtgevers de antwoorden op veelgestelde vragen over de opvolger van de Verklaring arbeidsrelatie (VAR).

Per 1 mei verdwijnt de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) van het toneel. Veel opdrachtgevers hebben vragen over de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA) die de VAR opvolgt. De Belastingdienst heeft daarom onlangs de antwoorden op veelgestelde vragen in een factsheet op een rij gezet. Opdrachtgevers en opdrachtnemers kunnen daar terecht als ze een vraag hebben over de opvolger van de Verklaring arbeidsrelatie (VAR).

Onjuiste bepalingen worden vervangen

In de factsheet wordt niet alleen ingegaan op het nut en de noodzaak van de modelovereenkomsten volgens de Belastingdienst, maar staat ook wanneer de Wet DBA ingaat en hoe lang de voorbereidings- en implementatiefase duren. Eerder bleek al dat de modelcontracten die de fiscus gepubliceerd heeft onjuiste bepalingen bevatten en dus aangepast moeten worden.