Update Startersmagazine Kamer van Koophandel gepubliceerd

5 februari 2021 | Door redactie

De Kamer van Koophandel (KvK) heeft weer een update van het KvK Startersmagazine 2021 gepubliceerd. Daarin staan allerlei handige tips voor pas gestarte ondernemers en zelfstandigen zonder personeel (zzp). Informatie over acquisitie, online marketing, financiering, uurtarief, administratie, verzekeringen, belastingen, wetten en de weg naar de KvK zelf zijn makkelijk terug te vinden via dit magazine.

Wie een onderneming wil starten, gaat natuurlijk niet over één nacht ijs. Na het eerste onderzoek en het schrijven van een ondernemingsplan en het rondkrijgen van de eerste financiering, kan de onderneming echt van start. Dan komen ook leveranciers en afnemers om de hoek kijken en niet te vergeten de Belastingdienst. De fiscus verwacht een keurige, complete en correcte goede administratie (tool) en wetten en regels moeten worden nageleefd. Starters willen ook uitbreiden: acquisitie en marketing spelen dan een rol. Op al deze aspecten gaat het KvK Startersmagazine 2021 kort in.

Informatie voor starters in een notendop

Hoewel het magazine vooral is toegespitst op startende ondernemingen en zzp’ers, bevat het magazine ook veel bruikbare informatie voor grotere ondernemingen. Het magazine bestaat uit 34 pagina’s en gaat in op ‘Klanten vinden, klanten binden’, ‘Inkomsten & zo’, ‘Administratie & belastingen’ en ‘Wetten & regels’. In een notendop is alles te vinden waar een ondernemer of zelfstandige voor komt te staan als hij een zaak wil beginnen. Elk hoofdstuk eindigt met een ondernemer aan het woord, die vertelt over het belang van bijvoorbeeld de inzet van social media, het maken van een financieel plan en het analyseren van risico’s. Het KvK Startersmagazine 2021 (pdf) is niet de enige bron voor (startende) ondernemers. Zo kunt u ook terecht op de site van de Belastingdienst voor het Handboek ondernemen (pdf) of bij belangenorganisaties voor het midden- en kleinbedrijf.

Bijlagen bij dit bericht

Bewaarplicht: Bewaartermijnen
E-learning | VideoCollege 6 minuten
Factureren met BTW-berekening
E-learning | VideoCollege 24 minuten
Financiële administratie
E-learning | VideoCollege 20 minuten
Debiteuren bijhouden
Tools | Rekentools