Afspraak met fiscus geldt niet altijd onder WKR

15 januari 2015 | Door redactie

Afspraken over de behandeling van vergoedingen en verstrekkingen die uw onderneming in het verleden heeft gemaakt met de Belastingdienst, blijven onder de werkkostenregeling niet zomaar allemaal van kracht. Alleen als er sprake is van een gerichte vrijstelling of intermediaire kosten blijft de afspraak onveranderd.

Als uw onderneming pas per 1 januari 2015 is overgestapt op de werkkostenregeling, is het belangrijk om te weten dat niet alle afspraken over vergoedingen en verstrekkingen die u met de Belastingdienst heeft gemaakt, in stand blijven. Alleen de afspraken over vergoedingen en verstrekkingen waarvoor onder de WKR een gerichte vrijstelling geldt of die onder intermediaire kosten vallen, blijven van kracht. Alle andere afspraken over vergoedingen en verstrekkingen zijn per 2015 komen te vervallen.

Vaste kostenvergoeding moet soms in vrije ruimte

Heeft u bijvoorbeeld afgesproken met de fiscus dat u werknemers een bepaalde vaste kostenvergoeding geeft, dan moet u opletten dat in die kostenvergoeding geen bestanddelen zitten die u onder de WKR tot het loon van de werknemer moet rekenen of in de vrije ruimte moet onderbrengen. In dat geval moet u namelijk de hele vaste vergoeding ten laste van de vrije ruimte laten komen of belasten bij de werknemer.

Stel gratis uw vragen

MKB AdviesdeskHeeft u vragen over de werkkostenregeling, dan kunt u deze als Premium-abonnee gratis stellen aan de experts van MKB Adviesdesk. U krijgt gegarandeerd antwoord binnen vijf werkdagen. Wacht niet langer en stel uw vraag!