Denk aan de nieuwe bedragen voor maaltijden

De nieuwe normbedragen voor 2012 voor niet of nauwelijks zakelijke maaltijden zijn bekend. Als uw werknemers bijvoorbeeld dagelijks in het bedrijfsrestaurant lunchen, geldt dat u een normbedrag tot het loon moet rekenen. Een maaltijd met een meer dan bijkomstig zakelijk belang mag u wel onbelast vergoeden of verstrekken.

29 december 2011 | Door redactie

Alleen maaltijden die (nagenoeg) zakelijk zijn, zoals maaltijden tijdens overwerk, bij dienstreizen of zakenbesprekingen buiten de werkplek, kunnen onbelast blijven. U mag de werkelijke kosten vergoeden of aansluiten bij de normbedragen voor maaltijden in bedrijfskantines. Is de maaltijd niet zakelijk, dan moet u bij een verstrekking ervan een normbedrag tot het loon van de werknemer rekenen. Bij een vergoeding moet u de werkelijke kosten tot het loon rekenen.

Normbedragen maaltijden

In 2012 zijn de normbedragen voor belaste kantinemaaltijden:

  • € 2,25 voor een ontbijt (2011: € 2,20);
  • € 2,25 voor een koffiemaaltijd (2011: € 2,20);
  • € 4,30 voor een warme maaltijd (2011: € 4,25).

U mag er ook voor kiezen om hierover eindheffing toe te passen voor bezwaarlijk te individualiseren loon. U moet dan het tabeltarief hanteren. Een eventuele eigen bijdrage van werknemers voor de belaste kantinemaaltijd mag u altijd in mindering brengen op het normbedrag, maar niet verder dan tot € 0.

Maaltijden en werkkostenregeling

Als u volgend jaar de werkkostenregeling al toepast, geldt voor alle belaste kantinemaaltijden een normbedrag van € 2,95. De werkkostenregeling maakt niet langer onderscheid tussen de verschillende soorten maaltijden. Als u de maaltijd als eindheffingsloon onderbrengt in de vrije ruimte, hoeft u de maaltijden niet per werknemer te administreren. Het is voldoende om het totale aantal maaltijden van de werknemers bij te houden.