Kan uw salarispakket de WKR aan?

12 december 2011 | Door redactie

Het laatste kwartaal van het jaar is het uitgelezen moment om te onderzoeken of de salarissoftware die u gebruikt nog wel aansluit op de eisen van uw organisatie. Overstappen van het ene salarispakket naar het andere kan – vanwege de cumulatieve gegevens – immers alleen aan het begin van een kalenderjaar. HR Rendement vergeleek een lange rij aanbieders van salarissoftware en zette de resultaten voor u op een rijtje.

Er zijn grote verschillen in de mate waarin verschillende salarissoftwarepakketten zaken zoals cao’s, verlofregistratie en koppelingen met andere pakketten ondersteunen. Ook moet het pakket waarmee u de verloning regelt optimaal aansluiten op de specifieke behoeften van uw organisatie. Als uw organisatie per 1 januari 2012 overstapt van het oude regime naar de werkkostenregeling is het bijvoorbeeld essentieel dat uw salarispakket daar óók klaar voor is. U moet namelijk onderscheid kunnen maken tussen gerichte vrijstellingen, nihilwaarderingen en de kosten die ten laste van de vrije ruimte komen. En in de loop van het jaar moet u steeds inzicht hebben in de vrije ruimte of de overschrijding daarvan. Misschien heeft u wel een ander pakket nodig om dit te kunnen realiseren.

Complete vergelijking via rendement.nl/salarissoftware

Rendement heeft voor u in samenwerking met www.softwarepakketten.nl de bijzonderheden van meer dan 50 salarissoftwarepakketten op een rijtje gezet. De volledige vergelijking van aanbieders van salarissoftware kunt u via www.rendement.nl/salarissoftware bekijken. U krijgt dan een totaaloverzicht én heeft de mogelijkheid om te filteren op de zaken die voor uw organisatie belangrijk zijn. In het decembernummer van HR Rendement – dat vorige week is verschenen – lezen abonnees op HR Rendement meer over de mogelijkheden van salarissoftware en de werkkostenregeling.