Reageer op de werkkostenregeling

10 april 2013 | Door redactie

De internetconsultatie over de werkkostenregeling (WKR) is van start gegaan. Tot 17 mei aanstaande kunt u online uw mening geven over de recent voorgestelde verbeteringen van de WKR. Het gaat dan onder andere over het nieuwe noodzakelijkheidscriterium.

Zoals het er nu naar uit ziet, moet uw onderneming vanaf 1 januari 2015 verplicht overstappen op de WKR. Deze regeling heeft nog wel te kampen met kinderziektes. De belangrijkste daarvan is dat de WKR niet zo eenvoudig is als vooraf de bedoeling was.

Verbeteringen WKR

Maar inmiddels sleutelt staatssecretaris Weekers van Financiën dus aan de regeling. Daarover kon u vorige week al lezen in het bericht 'Noodzakelijkheidscriterium op komst'. Dit criterium stelt dat vergoedingen en verstrekkingen onbelast mogen blijven als een werknemer ze redelijkerwijs voor zijn werk nodig heeft. Daarnaast wil Weekers enkele administratieve verbeteringen doorvoeren, zoals een betere aansluiting tussen de loonadministratie en de financiële administratie van ondernemingen.

Geef uw mening

Op de website van de consultatie Verkenning verbetering van en draagvlak voor de werkkostenregeling kunt u uw mening geven over noodzakelijke verbeteringen van de WKR. De staatssecretaris wil onder meer weten welke verbeteringen u wel een verlaging van het percentage van de vrije ruimte voor vergoedingen en verstrekkingen waard vindt. U kunt tot 17 mei 2013 reageren.